Yoga Nidra


Wil je eens ervaren hoe het voelt om je fysieke, emotionele en mentale lichaam écht te ontspannen? Ervaren hoe het voelt om wakker en alert in diepe ontspanning te zijn, kom dan naar de Yoga Nidra sessie bij The Essence of Life, Centrum voor BewustZijn.

Wat is Yoga Nidra?
Yoga Nidra is een techniek die toewerkt naar totale fysieke, mentale en emotionele ontspanning. Liggend luister je naar de stem van de yoga docent, die je middels een systematische methode en visualisaties naar een diepe ontspanning brengt.
Yoga Nidra bestaat uit 2 woorden uit het Sanskriet. Yoga betekent ‘verbinden’ of ‘samenbrengen’ en Nidra betekent ‘slaap’.
Yoga Nidra is een yogavorm die lijkt op slapen, maar waarbij je ‘wakker’ en alert bent. In deze staat van zijn, kun je spanning die je onbewust op elk niveau in je lichaam vasthoudt loslaten. Zo ontstaat ruimte en helderheid.

Sankalpa
Bij Yoga Nidra werk je met een Sankalpa. Dit is het Sanskriet woord voor ‘voornemen’, vergelijkbaar met een intentie. De positief geformuleerde intentie plant je als een zaadje in je onderbewuste. Door de diepe ontspanning van je brein is je onderbewuste meer ontvankelijk voor jouw intentie omdat je ‘denken’ even niet meedoet. Een vruchtbare bodem ontstaat die jouw intentie gedurende je dagelijkse activiteiten tot groei & bloei brengt.

Yoga Nidra is voor iedereen toegankelijk, het is dus niet noodzakelijk yoga ervaring te hebben.
We beginnen de sessie met een paar eenvoudige asana’s (oefeningen) en stromen dan door naar de Yoga Nidra.
Trek makkelijk zittende kleding aan en neem een trui/vest en sokken mee, zodat je lekker warm blijft tijdens de Yoga Nidra.

Gun jezelf deze ervaring en weet dat je welkom bent.

Datum: zie Agenda

Kosten : € 15,– graag contant te voldoen
Aanmelden : info@theessenceoflife.nl