Wie zijn wij?


Open Dagen in verbinding met elkaar

Om Open Dagen te organiseren is het voor mij, Marjolein, zeer belangrijk dat ik de juiste mensen om mij heen heb. Mensen die elkaar ondersteunen, optillen en aanvullen daar waar nodig is. Liefdevolle mensen waarbij ik mezelf kan zijn, die mij aanvoelen en begrijpen.

Ineke en Mart Bijwaard hebben al vaker een prachtig klankconcert gegeven in het Centrum. Hun liefde voor klanken voel en ervaar je tijdens het klankconcert. Ik vind het dan ook heel fijn en ben zeer dankbaar, dat ook zij weer deze mooie en liefdevolle klankenreis willen neerzetten als opening van de Open Dagen.

De Open Dagen worden ondersteunt door Marijke en Michèle. Wat ons met elkaar verbind is de pure hartsverbinding en zuivere intenties, daar waar het Centrum voor BewustZijn voor staat. We voelen elkaar aan, zonder woorden weten we wat de ander voelt en in welk stuk de ander zit. We delen onze gevoelens, luisteren naar elkaar zonder oordeel en kunnen geheel authentiek zijn in wie wij ten diepste zijn, dat versterkt elkaar en zo komen we in onze eigen kracht te staan. We delen een gezamenlijke missie en dat is een ieder weer terugbrengen bij zijn/haar eigen Essentie, we doen dat allen op onze eigen unieke manier.

(foto vlnr: Marijke, Marjolein, Michèle)

Waar staat het Centrum voor?

Het Centrum staat voor authenticiteit, uniek zijn, leven vanuit je Essentie en onderzoeken wat je hier op aarde te doen hebt. Steeds meer volwassenen zijn op zoek naar zichzelf, hun talent en dat wat ze vanuit hun hart willen doen. Ook jongeren en kinderen zijn zoekende. Sommige jongeren en kinderen die ik in het centrum ontmoet, hebben veel moeite zich staande te houden in deze maatschappij van verplichtingen en verwachtingen. Ze voelen dat ze niet in het ‘oude’ systeem passen. Toch zie ik zoveel puurheid en talent bij deze jongeren en kinderen, waar ik heel blij van word. Tevens maakt me dit ook verdrietig, omdat de maatschappij deze pure wezens niet zo kan zien. Ze worden verplicht om dingen te doen, die ze in hun hart liever niet doen.

The Essence of Life, Marjolein, wil dat volwassenen, jongeren en kinderen weer in aanraking komen met hun Eigen Essentie, hun eigen waarheid. De weg naar binnen, onderzoeken in jezelf, wat is mijn talent? wat vind ik leuk om te doen? waar word ik blij van? Weer verbinding maken met je eigen Essentie, zodat je voelt, wie je bent en wat je werkelijk wilt.

Sommige jongeren en kinderen kunnen daar nog iets beter bij komen dan volwassenen, omdat ze nog dicht bij hun Essentie zijn. Zo zijn er zoveel talenten te zien bij jongeren en kinderen zoals; tekenen, fotograferen, dansen, koken, bakken, het inrichten van woningen of bedrijven, bloemstukken maken, kinderen met talent voor balspelen, een liefde voelen voor dieren, erg talentvol zijn met cijfers of juist met lezen enz. Teveel om op te noemen.

Wanneer de jongeren en kinderen al weten wat ze willen gaan doen en ze beleven hun talent al, stralen ze zelfvertrouwen uit, ze weten waar hun hart ligt. Bij anderen zie je een groot niet weten in wat ze kunnen, onzekerheid. Ze hebben niet geleerd om te vertrouwen in hun eigen talent en kracht. Herkenbaar voor mij, omdat ik ook bij deze laatste groep kinderen en jongeren hoorden. Ik voel de jongeren en kinderen dan ook aan door mijn eigen ervaring en wil ze graag weer in verbinding brengen met wie ze werkelijk zijn.

The Essence of Life wil weer dat kinderen en jongeren nu al gaan doen waar ze voor gekomen zijn en ik wil me dan ook inzetten om deze kinderen en jongeren hun talent te laten ontwikkelen en hun innerlijke kracht naar boven te halen. Zo zijn er een aantal jongeren die me hebben geholpen bij de Open Dagen met fotografie, inrichting, de boeketten bloemen, het klaarmaken van de goodiebags, de voorbereidingen en tijdens de Open Dagen assisteren of maken de lekkernijen klaar.

Iedereen heeft zijn eigen talent. Ik ben zo trots op deze jongeren en vooral ook heel dankbaar, dat zij mij willen ondersteunen met hun talent in het centrum.

Zij zijn niet de enige met een talent en ik kom graag in contact met jongeren, die hun eigen talent en passie kennen, maar ook met de jongeren, die hun talent en passie nog niet kennen. Wanneer je je talent nog niet kent, kun je bij The Essence of Life weer in verbinding komen met je eigen Essentie, waar je datgene vindt waar je werkelijk blij van wordt.

Laten we met z’n allen kijken naar wie we ten diepste zijn en welk talent daaruit voort komt. We kunnen niet overal even goed in zijn, zoals op de meeste scholen nog wordt onderwezen. Het is ook daarin tijd voor een grote verandering. Doen waar je hart ligt maakt dat je zelfvertrouwen krijgt en je vreugdevoller en positiever in het leven staat.

Daar hebben we in deze tijd meer van nodig. Stimuleer je kind(eren) om te doen wat ze willen doen, kijk dieper dan de cijfertjes die de scholen aan onze kinderen en jongeren geven. En ga vooral de weg naar binnen, zodat je weer gaat voelen wie je werkelijk bent en waarvoor je hier bent.

We zijn het allen meer dan waard!

Veel liefs, Marjolein