Yoga voor Jongeren


In de tienertijd gebeurt er heel veel met je. Er verandert veel in je lichaam, maar ook in je denken gebeurt er het een en ander. Je ontwikkelt je eigen ik. Enerzijds wil je misschien juist jezelf zijn in je uiterlijk, houding en gedrag; anderzijds speelt de buitenwereld een hele grote rol, de school, de maatschappij, vrienden, waar wil je bij horen, of waar wil je juist liever niet bij horen… aan welke verwachtingen moet of wil je voldoen, wat leg je jezelf op en wat wordt je opgelegd.

Het is een fase waarin allerlei vragen om de hoek komen kijken die met jou zelf te maken hebben en met de wereld om je heen; zoals wie ben ik?, wat wil ik?, wat kan ik? Je kunt het als tiener behoorlijk druk hebben met proefwerken, huiswerk, uitgaan, vrienden en vriendinnen enz. Het is dan heel prettig om te weten hoe je kunt ontspannen en kunt loslaten midden in deze hectiek. Yoga is een middel om je eigen weg hierin te leren gaan. Door yoga te doen, word je bewuster van jezelf en van je omgeving. Je wordt krachtiger en sterker, zowel lichamelijk als geestelijk. Je leert om van binnenuit te voelen wat jij belangrijk vindt en niet wat de ander vindt dat jij zou moeten doen. Je bent hierdoor minder snel uit evenwicht te halen. Je wordt zelfbewuster, zodat je in deze wereld beter je eigen weg kunt gaan en je minder mee laat slepen door anderen.

Yoga voor jongeren kan een rustpunt zijn in je drukke agenda. Een plek waar je je kunt ontladen, ontspannen en opladen.  Een plek waar je mag zijn wie je bent….en waar je contact kan maken met jezelf. Het leukste dat je kunt worden, is jezelf.  Yoga voor jongeren gaat niet over hoe jij eruit ziet, maar over hoe jij je voelt. Als je lekker in je vel zit, heb je plezier en zelfvertrouwen, dat voel je en dat zie je.

Deze lessen zijn niet alleen gericht op yoga oefeningen (fysieke oefeningen) aangezien we uit veel meer bestaan dan ons fysieke lichaam. Ik neem het mentale, emotionele en energetische lichaam mee tijdens de les. Het energetische stuk voegt een extra dimensie toe aan deze lessen. Ik voel wat er in een les nodig is en dat hangt af van de energie in het moment. Ik stap als het ware in de energie om de frequentie en trilling te verhogen.

In de yogales komen onder andere de volgende onderdelen steeds terug:

  • Aandachts- en concentratie oefeningen: Leren focussen zonder je te laten afleiden.
  • Ademoefeningen: Deze oefeningen helpen je om je longen en lichaam gezond te houden. De ademoefeningen brengen je in het hier en nu. Door je op de adem te concentreren wordt je rustiger en kalmer, dit kan je helpen als je gespannen, angstig of zenuwachtig bent (bijvoorbeeld voor een proefwerk of examen). Het bevordert helder denken en vergemakkelijkt daardoor het leerproces.
  • Yogahoudingen (asana’s): Je versterkt de spieren en houdt ze in conditie, de gewrichten worden soepeler en een goede lichaamshouding wordt bevorderd. 
  • Geleide meditatie: Verbinding Aarde, Bron en Hartcentrum. We gaan onze binnenwereld in en laten de buitenwereld een moment buiten ons.
  • Gesprekken: delen met elkaar over (positieve en negatieve) gedachten, emoties, gevoelens, hoge en lage energie/trilling, spiegels, triggers, manifesteren en creëren.
  • Visualisaties : Je luistert naar een verhaal en creëert zelf de beelden in je hoofd. Deze beelden kunnen je een positief en krachtig gevoel geven, wat je kunt gebruiken in je dagelijkse leven.
  • Energetische oefeningen : leren voelen van de energie in en om je heen, energieën zuiveren, jezelf ontladen van zwaardere energieën, zodat je weer meer bij jezelf komt.

Voor Wie?

Leeftijd 13 t/m 17 jaar

Locatie
The Essence of Life
Centrum voor BewustZijn
Loosterweg 4A
2215 TL Voorhout
Routebeschrijving

Proefles
Je kunt altijd eerst een proefles meedoen om te ervaren of deze les ook daadwerkelijk iets voor je is. Voor een proefles betaal je € 10,00.

Aanmelden
Telefonisch: 06 24 75 15 84
E-mail info@theessenceoflife.nl