Kinderyoga


We leven in een zeer drukke tijd, waarin kinderen het ook steeds drukker krijgen. Het is belangrijk dat kinderen in die drukke dagen op een speelse en liefdevolle manier een rustpunt hebben. Een plek waar het niet nodig is om te presteren maar waar kinderen gewoon plezier kunnen hebben en daarbij ook nog een balans kunnen creëren tussen lichaam en geest.

Kinderyoga helpt kinderen in hun eigen kracht te staan. Kinderen worden van binnenuit sterker en ontwikkelen hierdoor meer zelfvertrouwen. Het helpt kinderen zichzelf te zijn in deze veeleisende maatschappij.

Tijdens de les spreken we over hoe we ons voelen, wat we hebben meegemaakt en wat we wel of niet leuk vinden. Een belangrijke afspraak hierbij is: als je niets wilt vertellen, vertel je gewoon niets.

Yoga is respect hebben voor elkaar en  aardig zijn voor jezelf en voor anderen. Bij kinderyoga staat plezier voorop. Alle elementen van de yoga komen op een speelse wijze aan bod zoals concentratie oefeningen, meditatie, yogahoudingen, visualisatie, bewustwording en de adem.

In de lessen besteden we onder andere aandacht aan dansen, zingen, tekenen, kringgesprekken en massages.
In de lessen staan verschillende thema’s centraal, waarin de  kinderen worden meegenomen op avontuur. Zo maken we een reis naar Regenboogland, waar we kennis maken met alle kleuren van de regenboog. We gaan op avontuur naar de sterren, waar we dansen als echte sterren, waar we echte sterren zijn in de ruimte en waar we ons lichtje, dat in ons zit, laten schijnen.

Kinderen leren verschillende yogahoudingen, waardoor ze naast soepele spieren ook nieuwe energie krijgen.

Wanneer?

De lessen gaan gegeven worden in een blok van 6 lessen op woensdagmiddag van 13.30u tot 14.30u

1e blok : september / oktober 2018
Woensdag: 5-9, 12-09, 19-09, 3-10, 10-10, 17-10

2e blok: januari / februari 2019
3e blok: mei / juni 2019

Vergoeding: 

€ 55,00 per blok

Locatie
The Essence of Life
Centrum voor BewustZijn
Haven 2b
2161 HK Lisse
Routebeschrijving

Aanmelden
Telefonisch: 06 24 75 15 84
E-mail info@theessenceoflife.nl

Inschrijfformulier