Divine Yoga voor Tieners


Een nieuwe lesvorm tieners (12 t/m 15 jaar)

Divine yoga bestaat uit yoga oefeningen, meditaties, visualisaties, energetische oefeningen, healing, massage, lichtwerk, de Schumann Resonantie en ademoefeningen.

De lessen worden veel in stilte gegeven, zodat tieners de weg naar binnen kunnen maken. Soms kan de stilte heel eng zijn. We zijn geneigd om op zoek te gaan naar prikkels en geluiden van buitenaf, praten veel om de stilte maar niet te hoeven toelaten.

Eenmaal een moment in stilte te hebben meegemaakt, dan kun je dat als zeer prettig ervaren. Het brengt je tot rust en dicht bij jezelf. Als we om ons heen kijken zien hoe we telkens uit onszelf worden gehaald door de televisie, gsm, gesprekken die we voeren, gevoelens van anderen, voeding, enz, enz. We zijn veel naar buiten gericht en dat leren we al van jongs af aan als we naar school toe gaan. Er wordt veel van ons verwacht en gaan daarmee voorbij aan de eigen gevoelens.

Divine yoga werkt verstillend en verdiepend. Tieners kiezen hier bewust voor om in deze stilte met zichzelf aan de slag te gaan. Leren om bij jezelf te blijven en zonder oordeel te kijken naar een ander. Accepteren dat de ander anders is dan jij en dat is helemaal goed. Aandacht richten op jezelf en kijken wat jij kunt doen om dingen te veranderen, die je graag anders zou willen zien.

De yoga oefeningen brengen je in contact met je fysieke lichaam;

Meditatie; zorgt voor een verstilling in jezelf, je kunt je ergens op concentreren om je aandacht te leren richten.

Visualisatie; doet de fantasie en het creatieve vermogen weer activeren

Energetische oefeningen; leer je om de energie in en tussen jouw handen waar te nemen en te voelen. Deze energie ga je leren gebruiken tijdens een handoplegging (healing) bij jezelf of een ander. Zo leer je om subtiel te leren voelen.

Massage; brengt je weer in contact met het fysieke lichaam, hierdoor kan het lichaam tot rust en ontspanning komen.

Lichtwerk; tijdens het lichtwerk maken we verbinding met de energie van Engelen, leren we de energie van edelstenen te voelen, doen we oefeningen om het licht in en om ons heen weer te laten stralen.

Schumann Resonantie; is het activeren van het bewustzijn door verbinding te maken met de hartslag van de aarde. Je leert om steviger te gaan staan en bij jezelf te blijven als er moeilijke situaties zich voordoen.

Ademoefeningen: je leert met ademtechnieken om weer rustig te worden, wanneer je gespannen bent of onrustig. De adem is de verbinding tussen het lichaam en het denken. Je wordt je daarvan steeds bewuster.

 

Divine Yoga voor tieners

Leeftijd:                            12, 13, 14 en 15 jaar (middelbare school)

Dinsdagmiddag;               16.30u – 17.30u

Tarief;
Per kwartaal € 90,00
Lessenkaart; 10 lessen voor € 100,00 (3 maanden geldig, vakanties niet meegerekend)

Heb je interesse in Divine Yoga voor tieners stuur een mail naar info@theessenceoflife.nl