Intake


Intake / Kennismaking

Je hebt een keuze gemaakt, je wilt yoga gaan beoefenen en nu je dat eenmaal hebt besloten, wil je het ook direct gaan toepassen. Kun je gelijk een proefles volgen bij The Essence of Life?

Je kunt een proefles volgen, maar voorafgaand aan een proefles, vindt er eerst een een intake gesprek plaats, waarvoor een afspraak wordt gemaakt. Een intake gesprek vraag je je misschien af? Ik wil gewoon yoga volgen, waarom dan een intakegesprek?

The Essence of Life, Centrum voor BewustZijn is uniek en onderscheidt zich onder andere door een intake gesprek te houden om zich zo persoonlijk te verbinden met jou, als “nieuwe deelnemer”. Een moment van extra aandacht en tijd voor jou!

 

Wat houdt een intake in en wat maakt het zo belangrijk?

Kennismaken

In een intake maken we alvast kennis met elkaar. We ontmoeten elkaar persoonlijk in de yogaruimte van Lovte in Voorhout. Dit is voor beide prettig om te weten wie je tegenover je hebt en of er een ‘klik’ is. Kom je gelijk een proefles volgen, dan kom je tegelijk binnen met de groep en is er geen tijd om met elkaar te verbinden en kennis te maken. In de intake maken we in alle rust vooraf kennis met elkaar en weet je wie de yoga en/of meditatieles gaat geven.

 

Materialen

In de intake bespreken we ook welke materialen je kunt gebruiken en waar je ze kunt vinden. Het komt wel voor, dat ik tijdens de intake, je al even laat zitten op de yogamat, zodat ik kan kijken wat de stand is van het bekken en of er iets nodig is om het bekken goed te plaatsen. Dit kost even tijd en daar is tijdens de intake tijd en ruimte genoeg voor.

 

Behoefte

In een intake wordt vaak duidelijk wat jouw behoeften zijn en wat de beweegreden zijn, dat je yoga wilt volgen. Wil je meer power yoga of juist verstilling en verdieping? Waar ligt voor jou het accent in de yoga en past dat bij de lessen die ik geef. We bespreken het tijdens de intake en zo komen we erachter of de vorm, die wordt gegeven bij The Essence of Life ook daadwerkelijk bij je past en of we daarin op één lijn zitten.

 

Mogelijkheden en/of beperkingen

We bespreken je fysieke mogelijkheden en/of eventuele beperkingen. Zeker als je voor het eerst meedoet, is het belangrijk voor mij om daar rekening mee te houden. Ik kan variatie oefeningen geven, eventueel een stoel erbij zetten indien dat met bepaalde oefeningen nodig is. Tevens neem ik energetisch waar en is een intake belangrijk om op dit niveau te observeren. Hoe zit je in je energie? Kun je je eigen grenzen respecteren? Waar zit de adem? Tijdens de eerste les houd ik rekening met degene die nieuw is. Ik stem me af, leg eventueel een ander accent in de oefeningen en spreek mijn les waar nodig is iets anders in. Ik neem je op deze manier langzaam mee in het verhogen van het bewustzijn. Het kan zijn, dat wanneer de adem nog erg hoog zit er eerst nog iets anders nodig is om de adem te verdiepen, bijvoorbeeld ademtherapie. Dit zorgt ervoor dat je de yogahoudingen en/of meditatie intenser kunt beleven, anders blijft het oppervlakkig.

 

Bewustzijn

In het gesprek wordt ook duidelijk waar je zit in je bewustzijn. Hoe bekend ben je met diverse termen als chakra’s, energie, adem in het bekken enz. Yoga doe je niet zomaar even, je bent je bewust dat er iets mag veranderen in je leven, meer rust, grenzen aangeven, ontspanning, verdieping, verstilling, beweging enz. Je begint al met Yoga & Meditatie, voordat je op je yogamat stapt. Je maakt namelijk bewust een keuze, wat de reden is dat je yoga en/of meditatie wilt gaan doen.

Yoga & Meditatie is een dagelijkse beoefening. De yogales is een moment in de week om je uit te nodigen om tijd en ruimte vrij te maken voor inzicht en bewustwording van lichaam, geest en adem. In je dagelijkse leven zal je dit verder gaan toepassen. Ben je bereid om tijd vrij te maken voor yoga en daarmee ook tijd vrij te maken voor een intake?

Yoga brengt je verdieping en kan een transformatie proces in gang zetten. Een intake doe ik niet zomaar. Het heeft een meerwaarde en geeft net die extra tijd en persoonlijke aandacht aan jou! Persoonlijk contact en verbinding vanuit het hart staan bij The Essence of Life, Centrum voor BewustZijn voorop en dat begint bij de intake!!!

Lukt het niet om overdag af te spreken, dan kijken we of er ruimte is om in de avond. Heb je interesse gekregen en spreekt extra tijd en aandacht je aan ? Mail voor een afspraak naar info@theessenceoflife.nl

Intake kosten; zie tarieven