Individuele ademtherapie


Voor de meeste mensen is ademen iets heel vanzelfsprekends. Toch is ontspannen ademen voor sommigen een hele kunst. Emoties en spanningen zijn vaak direct van invloed op het ademproces en daarmee op de gemoedstoestand. Denk maar eens aan hyperventilatie, stress of angst- en paniekstoornissen. Chronische ademontregeling kan bovendien leiden tot allerlei lichamelijke klachten en sterke beperkingen in het dagelijkse functioneren.

Adembegeleiding is het helpen herstellen van een natuurlijk en ontspannen adembeweging, die door het hele lichaam voelbaar is. Een vrije ademstroom en je gezond en vitaal voelen zijn nauw met elkaar verbonden. Bij o.a. pijn in het lichaam door blessures en ziekte of stress zijn we vaak geneigd om anders te gaan ademen, hierdoor kan de vrije ademstroom blokkeren.

Door middel van ademtherapie word je je bewust van de ruimte die de adem jou kan bieden en leer je hoe je het eigen ademgevoel kunt verdiepen en verruimen, zodat je beter kunt ontspannen.

Zie tarieven    
(de ademtherapie duurt tussen de 45 en 60 minuten)

Praktische informatie

  • Trek soepele kleding aan waar je jezelf prettig in voelt en waar je makkelijk in beweegt. Neem iets warms mee (trui/vest) voor tijdens de eindontspanning, meestal is het dan iets frisser.
  • Neem een grote badhanddoek mee
  • Hou er rekening mee dat je voorafgaand aan de ademtherapie bescheiden eet. Een volle maag kan belastend voor de ondersteuning en begeleiding van de adem
  • Zorg ervoor dat je op tijd bent.
  • Jassen en schoenen laat je achter in de entreeruimte beneden in de hal.
  • Waardevolle spullen/tas neem je mee naar de yogaruimte.
  • Bij verhindering graag zo tijdig mogelijk afmelden, minimaal 2 uur van tevoren.

Wil je een afspraak maken of meer informatie, neem dan contact met Marjolein Meershoek 06 24751584 of mail naar info@theessenceoflife.nl