Yoga


 

Yoga neemt je mee op een reis door het lichaam,
de adem is het vervoermiddel.

Saswitha (hatha) yoga is een vorm van hatha yoga die uitgaat van de eenheid van lichaam en bewustzijn waarbij de adem de verbinding vormt. Kenmerkend voor Saswitha (hatha) yoga is de manier waarop je de adem gebruikt als middel om in jezelf die verbinding te ervaren. Lichaam, adem en bewustzijn vormen een drie-eenheid en zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Een les Saswitha (hatha) yoga bevat een evenwichtige verdeling tussen staande, zittende en liggende houdingen. De klassieke hatha-yoga-asana;s voer je eerst dynamisch uit, als voorbereiding tot de statische houding. De adem is de dragende kracht in elke beweging. Door concentratie op de adem ontstaat een meditatieve aandacht die leidt tot verstilling.

Alle bewegingsmogelijkheden van de wervelkolom en gewrichten komen aan bod. In elke oefening zoek je naar het juiste evenwicht tussen ontspanning en kracht. De oefeningen variëren van subtiel tot uitdagend en kunnen aangepast worden aan ieders mogelijkheden. Daarnaast in elke les ontspanningsoefeningen, concentratie en meditatie, waardoor een complete ervaring ontstaat. De aandacht gaat naar binnen, naar jezelf. Je wordt je bewust van wie je werkelijk bent.

Luister naar de wijsheid van je lichaam en oefen binnen jouw mogelijkheden. Door concentratie tijdens de oefeningen leer je de grenzen van je lichaam (her)kennen en die grenzen te respecteren. Je hoeft niet lenig te zijn, geen prestatie te leveren: yoga is geen competitie. Het is een verrijking voor jezelf.

Yoga kan door iedereen worden beoefend. Yoga is totale bewustwording van lichaam, adem en bewustzijn. Bij lichamelijke klachten kan deze bewustwording een enorme verrijking zijn. Yoga kan een andere zienswijze bewerkstellingen, doordat lichaam, adem en bewustzijn meer bij elkaar komen. Yoga is een methodiek waarmee je het proces naar zelfontdekking kan aanzetten en stimuleren.

Ben je geïnteresseerd in een yogales en wil je een proefles volgen? Voorafgaand aan de proefles vindt er altijd eerst een intake plaats. Een afspraak voor een vrijblijvende intake kun je maken via info@theessenceoflife.nl  Voor meer informatie kijk op Lestijden en de Tarieven

Aanmelden
Telefonisch: 06 24 75 15 84
E-mail info@theessenceoflife.nl