Body Mind Release in Business


VERZUIM- EN PREVENTIE INTERVENTIES EN VITALITEITSTRAJECTEN

Body Mind Release is een krachtige en effectieve methode, die wordt ingezet als verzuim- en preventie interventie en vitaliteitstrajecten binnen het bedrijfsleven. Naast deze verzuim- en preventie interventies en vitaliteitstrajecten draagt deze effectieve methode bij om het volle potentieel uit medewerkers te halen.

In ons leven maken we het allemaal  wel eens belastende privé- en werksituaties mee, die ons fysiek, mentaal, emotioneel en sociaal raken. Zeker in deze tijden worden wij als mens aardig op de proef gesteld. Dat wat in ons leven zo “zeker” was, is ineens niet zo zeker meer, financiën, gezondheid, relaties, het gezin, familie, huisvesting, werk. Belastende situaties dwingen ons soms om een stap terug te doen en rust te nemen.

Er zijn veel klachten, die uiteindelijk kunnen leiden tot verzuim. Denk hierbij aan stress, spanning, angsten, vermoeidheid, somberheid en depressie. Afhankelijk van de klachten van een medewerker kan er worden gekozen voor preventie interventie of curatieve interventie. Preventieve interventie wordt ingezet om te voorkomen dat de medewerker uitvalt en er (langdurig) verzuim ontstaat.

Zit de medewerker al in het verzuimtraject vanwege (langdurige) ziekte, dan wordt curatieve interventie ingezet voor een spoedige, duurzame en vitale re-integratie.

 

De interventies zijn breed inzetbaar bij o.a.:

 • Fysieke, emotionele, mentale en sociale klachten
 • Gevoelens van stress, spanning en onrust
 • Gedragsproblemen en verslavingen
 • Traumaverwerking
 • Burn-out
 • Veel sociale en werk gerelateerde problemen
 • Somberheid en depressieve klachten
 • Negatief denken en piekeren
 • Angst, paniekaanvallen en onzekerheid
 • Gebrek aan zelfvertrouwen
 • Vermoeidheid, lusteloosheid, vastzitten en tot niets komen
 • Niet meer kunnen genieten
 • Afhankelijkheidsgevoelens
 • Slaapproblemen

 

Wat kan ik bieden?

Ik bied een unieke breed inzetbare interventiemethodiek. Hierbij ligt de focus niet op het praten over of omgaan met problemen en klachten, maar op gerichte bewustwording en het daadwerkelijk zelfstandig aanpakken en loslaten van de innerlijke oorzaken van verzuimklachten!

Door deze effectieve en efficiënte werkwijze zijn de interventies kortdurend. Gemiddeld duurt een interventie maar 6-8 weken. Over deze weken worden 7 sessies en 2 nazorgmomenten verspreid. Dit komt ten goede aan een spoedige, duurzame en vitale re-integratie. Ook na dit traject zijn de medewerkers zelfstandig in staat om met het geleerde zowel persoonlijke groei als het positieve resultaat blijvend te stimuleren. De Body Mind Release Interventie Specialist zorgt ervoor dat de medewerker binnen 6-8 weken weer in zijn of haar eigen KRACHT staat.

 

VITALITEITSTRAJECTEN

De vitaliteitstrajecten bij The Essence of Life, Centrum voor BewustZijn zijn erop gericht, dat de medewerker weer in zijn/haar eigen kracht komt te staan en prettig in zijn/haar vel komt te zitten. Positief en vreugdevol in het leven staan vanuit eigen kracht. Je vitaal en gezond voelen geeft energie en kracht. Doelen in je leven helder hebben en je prettig in je lichaam voelen.

Het vitaliteitstraject bestaat uit Body Mind Release, Yoga, Biologika, Ontspannings- en Ademoefeningen. Lichaam, denken, emoties en adem zijn allen met elkaar verbonden. Ik kijk tijdens het vitaliteitstraject naar de mens als eenheid. Niets staat los van elkaar, alles is met elkaar verbonden. Ik neem de cliënt mee in een stuk bewust worden van zichzelf.

We beginnen het traject met Body Mind Release. Deze methodiek helpt jou om de innerlijke oorzaak van levensklachten gericht aan te pakken. Binnen 6-8 weken voel je weer dat je in je eigen kracht staat en jouw energie niet meer afgeeft. Hierdoor voel je je weer energiek en lekker in je vel.

Naast het Body Mind Release traject geef ik de cliënt individuele yoga. Heb je last van nek en schouders? Dan kijk ik naar het geheel. Hoe zit of sta je? Is er bewegingsruimte in het bekken en middenrif? De yoga is individueel gericht, zodat de klachten kunnen worden aangepakt. Bewust worden van je fysieke lichaam is de eerste stap in het helingsproces.

Fysieke spanning in het lichaam kan zeer vermoeiend zijn en kost energie. Spanning geeft onrust in het denken (piekergedachten) en een hoge adem. Ik leer tijdens de ademoefeningen hoe je dieper kunt ademen door ruimte te maken in verschillende gebieden in je lichaam. Ik begeleid en ondersteun de adem om tot verstilling en  verdieping te komen. Een diepe en kalme adem ontspant het lichaam en het denken.

Na het vitaliteitstraject zul je meer energie ervaren, voel jij je weer prettig in je vel en heb je tools in handen waar je de rest van je leven iets aan zult hebben.

 

De methodiek en aanpak:

 • Breed inzetbaar
 • Gericht op innerlijke oorzaak van klachten
 • Bewezen effectief
 • Resulteert in een snelle en duurzame re-integratie
 • Betrokken en oprechte begeleiding, ik ben er voor jou!!
 • Zelfverantwoordelijkheid van cliënt

 

Wilt je als werkgever meer weten over deze unieke aanpak bij verzuim? Neem contact via info@theessenceoflife.nl

Tarieven