Individuele sessie voor kinderen en tieners


Nieuw bij The Essence of Life is de individuele sessie voor kinderen en tieners.

Afhankelijk van de vraag pas ik daar mijn individuele sessie op aan.
Door alle drukte waar kinderen en tieners in de maatschappij mee te maken krijgen, zoals school, hobby’s, sport, vrienden/vriendinnen kan het noodzakelijk zijn om weer bij jezelf te komen en te ontspannen in een veilige en vertrouwde omgeving.
Door prikkels en de drukte van de dag kan je behoorlijk van jezelf verwijderd raken, door alle verwachting waar je aan “moet” voldoen, kun je onrustig worden, overprikkeld raken en zelfs fysieke klachten krijgen.
Het kan fijn zijn om in een aantal individuele sessies te ontspannen, te leren hoe je weer bij jezelf kunt komen en deze tools ook meenemen in je dagelijkse leven.

Lichaam, denken en adem zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en vormen een drie-eenheid. We dienen dan ook op deze manier naar onszelf te kijken bij bepaalde problemen, die zich voordoen in lichaam, adem en denken. Wanneer kinderen door de drukte van alledag een hoge adem hebben, zal ook het lichaam en het denken daarop reageren. Ik kijk naar de heelheid van ieder mens in plaats van maar een gedeelte.

De individuele sessie is gericht zijn op:

Yoga

Door fysieke oefeningen, houdingen (asana’s) leer je je lichaam kennen en ga je je eigen fysieke grenzen leren voelen. Een juiste houding is van belang om goed te kunnen ademen, je krachtig te voelen en de energie in je lichaam weer optimaal te laten stromen.

Ademtherapie

Van kinderen en tieners wordt er veel gevraagd en ook nog steeds veel verwacht. Dit kan spanning met zich meebrengen, onzekerheid en/of faalangst. Spanning in het lichaam zorgt ervoor dat kinderen en tieners op hun jonge leeftijd al hun natuurlijke adem zijn kwijtgeraakt. De adem is gespannen en hoog. Een hoge adem brengt ons in het hoofd, waardoor we druk worden, veel gaan denken en er vaak geen rust of stilte is.
De adem wordt vaak vergeten, het is iets automatisch, maar kan voor zoveel problemen en klachten zorgen als we de adem niet bewust ademen.
Met ademtherapie leer ik de kinderen weer bewust worden van een natuurlijke adem. Tijdens deze individuele sessie maak ik de kinderen en tieners vertrouwd met de buikadem en leer ik hoe ze daar naar terug kunnen in een gespannen of moeilijke situatie.

Energetische Healing

Tijdens een healing komen de kinderen/tieners in diepe ontspanning. De energie werkt als vanzelf door het hele lichaam. Stroomt het niet in het lichaam, dan kan een energetische healing de stroming weer op gang brengen en blokkades doorbreken.
Alles bestaat uit energie, ook je lichaam is energie. Als er een pijnlijke plek is in het lichaam, dan is dat voelbaar en laat ons zien dat de energie niet stromend is.
Door energie daarnaartoe te brengen, worden blokkades opgelost en kan pijn verdwijnen.

Tijdens deze sessies werk ik met:

  • aardingsoefeningen
  • energetische reiniging
  • energetische beschermen
  • ademoefeningen
  • massages (voor ontspannen en lichaamsbewustwording)
  • meditaties
  • visualisaties

Ik stem me tijdens deze sessies af op het kind of tiener en voel wat er op dat moment nodig is. Het kan zijn, dat de ene sessie bestaat uit yoga, gericht op houdingen, ruimte maken of verlenging. De volgende sessie uit ademoefeningen of een combinatie ervan. Afhankelijk van de energie waar het kind/tiener zich op dat moment in bevindt en waar er op dat moment behoefte aan is.
Soms komt het kind/tiener druk binnen of gespannen, dat vraagt een andere aanpak dan wanneer het kind/tiener al rustig binnenkomt.

De energie van deze tijd vraagt om loslaten van het oude, niet meer vasthouden aan hoe het zou moeten, maar meegaan in de stroming van het leven, van de energie in het moment.
Zo worden we flexibel en beweeglijk, kunnen we mee in de stroom van het leven en worden we krachtig, komen meer bij onszelf, bij onze creativiteit en kunnen we de gebeurtenissen aan op de momenten dat het zich aandient.

Het is belangrijk dat het kind/tiener zelf ook enthousiast is om aan de slag te gaan met zichzelf, geen verplichting van de ouders, maar een innerlijk weten dat dit goed voor ze is. Zo kunnen we samen aan de slag om stappen te maken en om weer dichterbij jezelf te komen in rust en ontspanning.

Om het kind/tiener een gevoel te laten krijgen wat hij / zij te wachten staat, maakt u een afspraak voor een intakegesprek. We kijken samen waar de behoefte van uw kind/tiener ligt. Het wordt als zeer prettig ervaren om voorafgaand aan de les/sessie kennis te maken.

Leeftijd 

Vanaf 10 jaar

Tarieven intake 

Zie tarieven