Beginners


De beginner:

  • ik heb weinig tot geen conditie
  • maar geen last van blessures of andere ongemakken die het lopen gaan bemoeilijken.

In deze loopcursus leer je in 10 weken 5 km aaneen rustig hard te lopen.  Met afwisselende trainingen worden je loopkracht en conditie sterk verbeterd.  Je gaat hardlopen leuk vinden en je komt beter in je vel te zitten.  Er wordt getraind in een groep van maximaal 20 mensen, onder leiding van een ervaren trainer.  Voor twee trainingen die je wekelijks zelf gaat doen, krijg je een schema.

De beginner met extra zorgvuldige training:

  • het is lang geleden dat ik aan sport heb gedaan
  • ik ben nogal snel geblesseerd
  • van mijn gewicht mag wel wat af

In deze cursus worden kracht en uithoudingsvermogen op een zorgvuldige manier ontwikkeld.  Je gezondheid komt langdurig op een hoger peil.  Je vertrouwen zal groeien en je zult verder willen gaan met hardlopen.

In deze cursus van 15 weken leer je een afstand van 5 km hardlopend af te leggen. Er wordt getraind in een groep van maximaal 20 mensen, onder leiding van een ervaren trainer.  Je krijgt een schema voor de twee trainingen die je wekelijks zelf doet, plus een bijbehorend voedingsadvies.

De senior:

  • het is lang geleden dat ik aan sport heb gedaan
  • ik wil een betere conditie en mijn lijf in beweging houden
  • ik wil blessure vrij lopen

Uw wensen kunt u heel goed en veilig realiseren door aan een loopcursusdeel te nemen.  Daar loopt U samen met leeftijdsgenoten in een kleine groep.  U wordt begeleid en in de gaten gehouden door een ervaren trainer die er speciaal op toeziet dat u zich niet forceert.  Er is bijzondere aandacht om blessures te voorkomen.

Een cursus omvat 20 trainingen, een training per week.  Voor een of twee trainingen per week die u zelf gaat doen, krijgt u een schema.  De eerste trainingen beginnen met wandelen, afgewisseld met stukjes hardlopen. Die stukjes worden geleidelijk langer en frequenter tot een afstand geheel hardlopend kan worden afgelegd.  Het doel is dat U aan het eind van de cursus een afstand van 8 km hardlopend kunt afleggen.  De snelheid waarmee u loopt is afhankelijk van wat u aankunt.