Ademtherapie


‘de adem is de verbinding tussen lichaam en bewustzijn’

In de yoga gebruikt men het woord ‘Prana’ voor de adem. Echter ‘Prana’ is veel meer dan alleen de adem. In het Sanskriet betekent het ook Levensenergie, Levenskracht en Vitaliteit. Prana is je bron van vitaliteit, overgave en levensvreugde. ‘Dat wat je vooruit doet gaan’.

Zonder Prana is er geen leven mogelijk. Het is van belang om juist te ademen, o.a. voor een goede doorbloeding, want bloed brengt zuurstof en voedingsstoffen naar de cellen van ons lichaam en voert stikstof en afvalstoffen af. Onze adembeheersing bepaalt onze mate van levenskracht en is van belang voor ons gevoel van welbevinden.

Voor de meeste mensen is ademen iets heel vanzelfsprekends. Toch is ontspannen ademen voor sommigen een hele kunst. Emoties en spanningen zijn vaak direct van invloed op het ademproces en daarmee op de gemoedstoestand. Denk maar eens aan hyperventilatie, stress of angst- en paniekstoornissen. Chronische ademontregeling kan bovendien leiden tot allerlei lichamelijke klachten en sterke beperkingen in het dagelijkse functioneren.
Individuele adembegeleiding is het helpen herstellen van een natuurlijk en ontspannen adembeweging, die door het hele lichaam voelbaar is. Een vrije ademstroom en je gezond en vitaal voelen zijn nauw met elkaar verbonden. Bij o.a. pijn in het lichaam door blessures en ziekte of stress zijn we vaak geneigd om anders te gaan ademen, hierdoor kan de vrije ademstroom blokkeren. Door middel van individuele ademtherapie word je je bewust van de ruimte die de adem jou kan bieden en leer je hoe je het eigen ademgevoel kunt verdiepen en verruimen, zodat je beter kunt ontspannen.

ls het denken onrustig is, dan wordt de adem oppervlakkig en gejaagd, het lichaam reageert hierop door de spieren aan te spannen en energie te verliezen. Als de adem kalm en diep is, dan wordt het denken als vanzelf rustiger, het lichaam ontspant en gaat zich energieker voelen.

 

“Wie zijn adem beheerst, beheerst zijn denken”.

“Wie zijn denken beheerst, beheerst zijn adem”.

 

Lesduur: 60 minuten

Kosten: 85 EURO

Praktische informatie
* Trek soepele kleding aan waar je jezelf prettig in voelt en waar je makkelijk in beweegt.
* Neem iets warms mee (trui/vest) voor tijdens de eindontspanning, meestal is het dan iets frisser.
* Neem een grote badhanddoek mee
* Hou er rekening mee dat je voorafgaand aan de ademtherapie bescheiden eet. Een volle maag kan belastend voor de ondersteuning en begeleiding van de adem
* Bij verhindering graag zo tijdig mogelijk afmelden, minimaal 2 uur van tevoren.

Wil je een afspraak maken of meer informatie, neem dan contact met Marjolein Meershoek op via info@theessenceoflife.nl of bel 06 24751584